martie 23, 2021 De Ион 0

Cum lipsa combustibilului poate dăuna automobilul

Lipsa de combustibil poate aduce uneori o mulțime de probleme pentru dvs. personal și cu atât mai mult pentru mașina dvs. Prin urmare, merită să știți ce să faceți și, cel mai important, ce să nu faceți atunci când vă aflați cu un rezervor gol?

În acest ghid, vom arunca o privire la ce se întâmplă sub capotă atunci când rămâneți fără combustibil.

Ce se întâmplă cu o mașină când rămâne fără combustibil?

Când rezervorul este complet gol, motorul va aspira aer împreună cu ultimul combustibil rămas. Acest aer poate împiedica pornirea din nou a motorului, deoarece aruncă amestecul de aer / combustibil necesar arderii cu mult peste limite.

Din acest motiv, nu trebuie să lăsați niciodată mașina complet uscată, chiar dacă știți că există o stație de benzină în apropiere sau dacă aveți un recipient de rezervă în portbagaj. Acest lucru pune o mulțime de stres inutil asupra motorului și poate însemna că va fi dificil să reluați lucrările chiar și după realimentare, din cauza acumulării de aer în rezervorul de combustibil și camera de ardere.

În plus, în așa condiții pompa de combustibil nu primește suficientă răcire, deoarece atunci când rezervorul este plin sau aproape plin, pompa de combustibil este răcită chiar de benzină sau motorină. În caz contrar, nu există nicio sursă de îndepărtare a căldurii, pompa de combustibil începe să se încălzească și, dacă conduceți cu un rezervor aproape gol mult timp, se poate topi sau chiar se poate aprinde automibilul.

car dashboard, speedometer, speed

Cum să pornești o automobilul după ce ai rămas fără combustibil

Odată ce v-ați realimentat automibilul și aveți nevoie să reporniți motorul, puteți face câteva lucruri pentru a pune motorul în funcțiune fără a forța pe contact, starter și baterie. Este posibil să dureze mai multe încercări pentru a porni motorul, deoarece nu a circulat combustibil prin sistem, de aceea se recomandă să nu porniți contactul din nou și din nou, deoarece acest lucru va scurge doar bateria.

Iată câteva lucruri pe care trebuie să le încercați pentru a porni motorul:

Apăsați pedala de accelerație pentru a activa mai repede injectoarele de combustibil. Acest lucru va forța combustibilul să circule prin motor pentru a ajuta automibilul să pornească.
Puneți contactul în poziția „pornit” fără a porni motorul. Asigurați-vă că automibilul s-a răcit suficient timp. Rămânerea fără combustibil poate duce la supraîncălzirea și defectarea pompei de combustibil și poate dura ceva timp până când temperatura sa revine la temperatura normală de funcționare, chiar și după realimentare.
S-ar putea să credeți că există puține șanse să rămâneți fără combustibil. Dar aceste lucruri se întâmplă, mai ales dacă sunteți blocat în trafic mult timp. Cel mai bun pariu este să fii pregătit, așa că, dacă faci o călătorie lungă sau ești în trafic, asigură-te că ești alimentat suficient.

De asemenea, vă recomandăm să umpleți întotdeauna rezervorul de combustibil cu cel puțin un sfert. În acest fel, motorul va consuma numai combustibil curat și nu murdăria din partea inferioară a rezervorului. De asemenea, ar trebui să utilizați în mod regulat aditivii Maxxrecovery pentru a vă menține sistemul de alimentare cu combustibil curat și pentru a îmbunătăți starea motorului vehiculului dumneavoastră.