buildings, car, city
martie 23, 2021 De Ион 0

Câteva modalități ușoare de a reduce emisiile la volan

Automobilele reprezintă 22% din emisiile totale de CO2, potrivit Environmental Protection UK. Deși acest lucru nu pare a fi un procent imens, poluarea aerului de la vehicule este una dintre cele mai toxice de pe planetă și poate avea efecte dăunătoare asupra sănătății umane, animale și a mediului.

Cu toate acestea, datorită introducerii unor vehicule mai ecologice, calitatea aerului se îmbunătățește treptat. Conform acordurilor cu UE, reprezentanții auto trebuie acum să raporteze emisiile de CO2 ale vehiculului pe kilometru, facilitând astfel șoferilor alegerea unui vehicul ecologic.

Dar ce pot face șoferii în afară de cumpărarea unui vehicul mai ecologic pentru a-și reduce emisiile de la A la B. Să aflăm.

netherlands, woerden, dutch

1. Inspecția regulată a motorului

Inspecția regulată a motorului mașinii dvs. va asigura performanța maximă și cea mai eficientă combustie a combustibilului.

2. Nu supraîncărcați vehiculul

Când portbagajul este înfundat cu obiecte grele, mașina trebuie să facă mai multă muncă și să ardă mai mult combustibil. Încercați să nu supraponderați în timpul conducerii de zi cu zi.

3. Folosiți întotdeauna uleiul de motor corect.

Prin utilizarea uleiului de motor corect recomandat de producătorul auto, motorul dvs. va funcționa mai ușor, rezultând o performanță și o eficiență sporită.

4. Conduceți cu atenție

Spre deosebire de conducerea rapidă și agresivă; condusul lin și cu atenție vă va ajuta să reduceți emisiile vehiculului. Încercați să accelerați și să decelerați lent. În plus, mașinile ard mai mult combustibil în timp ce stau nemișcate, deci continuați să conduceți la viteze mici ori de câte ori este posibil, mai degrabă decât să opriți.

5. Verificați presiunea anvelopelor.

Anvelopele slab umflate au o rezistență la rulare mult mai mare, ceea ce înseamnă că veți arde combustibilul mai puțin eficient. Verificați presiunea anvelopelor la fiecare 1-2 săptămâni și creșteți presiunea atunci când transportați greutăți.

6. Deconectați echipamentul electric inutil.

Mașinile moderne sunt echipate cu componente electrice care pun mai multă presiune pe consumul de combustibil. Când conduceți, opriți aparatele electronice inutile atunci când nu aveți nevoie de ele.

7. Utilizați aditivi pentru combustibil Maxxrecovery

Aditivii pentru combustibil Maxxrecovery conțin o formulă avansată care elimină rapid depunerile din injectoarele de combustibil, economisind combustibil și prelungind durata de viață a motorului.