martie 23, 2021 De Ион 0

Cum se previne spumarea motorinei

Mulți șoferi sunt îngrijorați de spumarea combustibilului. Acest lucru nu numai că complică alimentarea, dar și creează îngrijorări cu privire la calitatea motorinei. Timpul de alimentare crește, iar rezervorul nu se umple complet.

De ce spumează motorina? Există motive pentru a refuza o astfel de motorină? Adesea, toate temerile sunt înzădar.

Motivele spumării motorinei în timpul alimentarii

În principiu, apariția spumei este un fenomen normal și nu înseamnă că motorina este necalitativă. În zilele noastre, mulți producători adaugă aditivi speciali în motorină. Însă, din experiența șoferilor de curse lungi există opinie că motorina calitativă nu spumează.

De ce poate apărea spuma la alimentare cu motorină

Aerul din duza de umplere nu are timp să plece și este oprit automat, deoarece gâtul rezervorului este îngust. Metoda înlăturare – nu introducem pistolul complet și nu apăsăm complet maneta de alimentare.

Nu există aditivi care să îmbunătățească calitatea motorinei.
Dacă se observă bule de aer, calitățile lubrifiante ale motorinei scad, ceea ce duce la uzura rapidă a motorului.
Unii șoferi cred că, dacă există chiar și puțină apă în motorină, atunci se va spuma. Verificăm simplu – cu permanganat de potasiu, numai nu într-un rezervor, ci într-un recipient separat. Dacă există apă în motorină, atunci manganul se va dizolva, dacă nu se dizolvă, atunci totul este normal.

Se crede că spumarea combustibilului este cauzată în mod special la benzinării, deoarece sistemul de distribuție contează în funcție de volumul de combustibil și nu de masă. Astfel, plătim în exces aproximativ 10%.

Utilizarea aditivilor

Să luăm în considerare indicatorii standard de spumare a motorinei, precum și indicatorii cu utilizarea aditivilor „Maxxrecovery”:

Pe baza rezultatelor testului BNPé NFM07-075 prezentate în tabelul de mai sus, se poate concluziona că aditivii Maxxrecovery oferă o reducere semnificativă a spumării și o scădere a timpului de degradare a spumei.